7 bra spartips


Om du vill tjäna så mycket som möjligt på ditt sparande bör du spara på ett sparkonto som ger dig en så bra sparränta som möjligt, fast det vet du redan om du har läst våra artiklar här på sparräntan.com. Men du kanske ändå känner att du inte tjänar tillräckligt med pengar på ditt sparande för att du inte har råd att spara tillräckligt mycket. I sådana fall bör du försöka skaffa lite extrainkomster och dra ner på dina utgifter. Det kanske inte alltid är så lätt få in extrapengar, men det är desto enklare att dra ner på utgifterna även om det kräver en viss uppoffring.

Här ska du nu få några enkla spartips som hjälper dig att förbättra din ekonomi så att du får lite mer pengar över till ditt sparande.

7 Spartips

  1. Åk kommunalt till jobbet. Ja, du har säkert hört det här spartipset tidigare, men det tål att upprepas eftersom du kan spara flera tusen kronor i månaden på att lämna bilen hemma.
  2. Ta med dig matlåda och mellanmål till jobbet. Ja, det här är också ett klassiskt spartips, men faktum är att du tjänar mycket pengar på att äta rester från gårdagens middag på jobbet. Att ta med sig mellanmål, till exempel en smörgås eller frukt, är minst lika viktigt eftersom det annars finns risk för att du köper en massa dyra bullar eller godis på snabbköpet när du är sugen på något.
  3. Undvik tidningsprenumerationer. Det är inte precis billigt att prenumerera på dagstidningar idag, så säg upp dina dagstidningsprenumerationer och läs och titta på nyheterna på nätet istället. Skippa även tidskrifterna eftersom du alltid kan låna hem tidskrifter gratis på biblioteket, i alla fall från det näst senaste numret och bakåt.
  4. Handla i flera livsmedelsaffärer. Många handlar alla sina livsmedel i en och samma livsmedelsaffär, men det bör du inte göra om du vill spara pengar. Olika affärer har olika erbjudanden och priserna för olika produkter brukar skilja sig åt mellan butikerna. Livsmedelsaffär A kanske alltid brukar ha billigare kött än livsmedelsaffär B medan livsmedelsaffär B alltid brukar ha billigare torrvaror än livsmedelsaffär A.
  5. Köp inte färdiga rätter och onyttigheter. Du bör inte köpa rätter som är färdiga för mikron och en massa godis, snacks, delikatesser, glass, kakor och bakelser, sådant gör ett djupt hål i plånboken.
  6.  Säg upp din fasta telefon. Idag använder de flesta sin mobiltelefon när de ringer och därför är det ingen mening att betala för fast telefoni. Fast telefoni kostar en massa pengar även om du knappt ringer från den fasta telefonen.
  7.  Sänk inomhustemperaturen med 1 – 2 grader. Om du betalar för din uppvärmning kan du tjäna långt över 1000 kr i månaden under vintermånaderna om du sänker inomhustemperaturen med bara någon grad.