Tryggt sparande


Du har förmodligen två krav när du ska spara pengar: att du ska få en så hög sparränta som möjligt och att du får ett tryggt sparande. Här på sparräntan.com hittar du bara sparkonton som ger dig en riktigt bra sparränta, en ränta som är bra mycket högre än den usla sparränta du får hos de flesta storbanker. Men hur trygga är egentligen de sparkonton du hittar på den här sajten? Svaret är att alla våra sparkonton är mycket trygga, även de som inte omfattas insättningsgarantin.

Tryggt sparande med insättningsgaranti

  • 100 % trygghet. Om du sparar på ett sparkonto som omfattas av den statliga insättningsgarantin är dina pengar mer än trygga. Då får du en ersättning upp till 100 000 Euro per bank om ditt sparkonto skulle påverkas av en konkurs. Om du delar sparkonto med din partner får ni en maximal ersättning på 200 000 Euro.
  • Hög sparränta. De sparkonton du hittar här på sparräntan.com som omfattas av insättningsgarantin har en betydligt högre sparränta än vad storbankernas sparkonton har. Tänk på att bara någon tiondels procentenhet i sparränta gör stor skillnad i längden.

Tryggt sparande utan insättningsgaranti

Det finns trygga sparkonton utan insättningsgaranti hos finansbolag där risken för konkurs är mycket liten eftersom det handlar om mycket stabila bolag. Nu ska vi ge dig två exempel på varför du kan spara tryggt utan insättningsgaranti hos vissa finansbolag som ger dig en extremt hög sparränta.

  • Investeringar i bostäder. Bostadsmarknaden är en trygg marknad vare sig det är högkonjunktur eller lågkonjunktur, det är knappast så att en bostad som kostar miljontals kronor plötslig rasar till 0 kr. Och i Sverige har vi dessutom brist på bostäder. Det här gör att finansbolag som placerar sina pengar i bostäder är mycket stabila, Akelius Spar är ett tydligt exempel på det. De har investerat i 43 000 lägenheter från Haparanda i norra Sverige till Bayern i södra Tyskland och har funnits i över 35 år. Hos dem får du en grymt hög sparränta.
  • Lukrativ utlåningsverksamhet. Andra finansbolag har en mycket lönsam utlåningsverksamhet med korta privatlån och krediter. Det här gör företaget mycket stabilt, även under lågkonjunktur eftersom utlåningen ofta ökar rejält under dåliga tider.